Leren van en met collega’s: ontdek talent in je eigen team

Het tijdschrift Klasse pakte onlangs uit met een interessant onderzoeksproject van onze collega’s uit het studiegebied Onderwijs in Aalst. Tijd om er zelf ook fier mee naar buiten te komen!

“Met een collega een probleem bespreken in de koffiehoek werkt 3 keer efficiënter dan een bijscholing volgen.” Dat stelt professor Simon Beausaert. Uit zijn onderzoek blijkt dat bij elkaar informatie en feedback zoeken een veel groter effect heeft dan pedagogische studiedagen of trainingen.

Welke 3 collega’s op school consulteer jij het vaakst? Op wie zou je nog willen rekenen, en hoe ga je dat aanpakken? Deze tool helpt je om jouw professionele netwerkje in kaart te brengen.

foto talentkaart

Vanuit het PWO-project “Supporteren voor de startende leraar” zijn 49 trainers gevormd die aan de slag gaan met de Talentenkaart in scholen van het basis- en secundair onderwijs om het uitwisselen tussen collega’s te stimuleren.

Goed nieuws, dit succes van de Talentenkaart wordt verlengd! Ken je nog geïnteresseerden om een train-the-trainer te volgen? Inschrijven kan voor één van de bijkomende zomercursussen op 15 juni, 23 of 24 augustus 2016 (Odisee Aalst – Kwalestraat 154, 9320 Aalst) via deze inschrijvingstool of mail naar sanne.devos@odisee.be.