Reis naar het Westen: de Apenkoning

Beste lezer,

“Reis naar het Westen” is een klassiek Chinees verhaal, geschreven in de 16e eeuw en telt 100 hoofdstukken. Het is één van de populairste en bekendste verhalen in China en omliggende landen: waar je ook gaat, overal kom je verwijzingen naar dit verhaal tegen. Er zijn ontelbare adaptaties van het verhaal gemaakt: films, toneelstukken, videospelletjes en ook stripverhalen.

De grote populariteit van het verhaal is deels te danken aan de achtergrond tegen dewelke het zich afspeelt. Het verhaal is onderhevig aan invloeden uit het Boeddhisme, Taoïsme en de Chinese mythologie. Op deze manier spreekt het verschillende bevolkingsgroepen aan. Er wordt dan ook verschillende keren verwezen naar religieuze personen en historische gebeurtenissen. Wanneer dit gebeurt en dit van belang is voor het verhaal, is er een eindnoot voorzien met verklarende informatie. Op deze manier blijft het verhaal voor de lezer verstaanbaar.

Dit stripverhaal verhaalt de eerste zeven hoofdstukken van Reis naar het Westen. Het gaat over het leven van de Apenkoning en zijn zoektocht naar onsterfelijkheid.

Veel plezier met het lezen!

Reis naar het Westen

Geef een reactie