Le nouveau Petit Robert

Sinds kort verleent de uitstekende dienst van de KULeuven bibliotheek nu ook toegang tot ” Le nouveau petit Robert – Dictionnaire alphabétique et analogique de la langue française”

De Van Dale woordenboeken waren al eerder beschikbaar. En altijd binnen handbereik als je de toolbar van Digiletteren downloadt.

Prachtige service! Alleen, je moet verbonden zijn  met het KULNet om deze service te kunnen gebruiken. In de les met een laptop dus wel, en al wie het geluk heeft op kotnet te zitten ook.

Wie wat verder af woont, helaas niet.

Tenzij we met z’n allen een vpn (virtual private network) zouden kunnen krijgen. Daardoor surf je thuis alsof je op het KULNet  zit.

Wie weet, in de toekomst?

4 Responses to “Le nouveau Petit Robert”


 • De website met de VanDale boeken is bereikbaar van overal ter wereld, mits succesvolle login op de Centrale K.U.Leuven login.

 • Christine Vanhooteghem

  Van Dale dus wel, en Petit Robert niet. Vreemd, dat verschil.

 • Jens De Groot

  Dat de ene informatiebron via IP herkenning en de andere informatiebron via login werkt komt door de licentie die de universiteit kiest. Veel hangt af van de prijs of de aangeboden toegangsmogelijkheden van de provider.
  BTW, aan de KULeuven kan je – mits je een centrale KULeuven login hebt (student/personeel) – ook thuis werken: niet met vpn, wel met de stuiterproxy.
  http://ludit.kuleuven.be/info/proxy/

 • Christine Vanhooteghem

  Inderdaad, Jens. Ik had er ook al een andere post over gedaan, maar hem niet in de goede categorie gedaan, vrees ik : http://blog.associatie.kuleuven.be/christinevanhooteghem/nummers/

Leave a Reply